Om Martin Fritzen2024-05-06T11:46:25+02:00

Fra Narkoman til Rollemodel

Foredrag: Sådan overvandt jeg 13 års stofmisbrug

Om Martin Fritzen

I mere end 13 år var jeg dybt afhængig af rusmidler. Da misbruget var på sit højeste, indtog jeg hver dag en giftig blanding af 40-60 piller, hash, alkohol, amfetamin og kokain. Jeg var så langt ude, at jeg – uden skrupler – løj over for og stjal fra min familie. Jeg stjal fra min arbejdsplads og blev fyret. Jeg blev anholdt, jeg mistede alt og var ved at dø flere gange.

Jeg blev clean og stoffri i 2010, det var mit fjerde forsøg. I 2013 udgav jeg bogen: ´Fra Narkoman til Rollemodel´ (ny, opdateret version udgivet i 2021) og jeg holder foredrag om min vej ud af misbruget. I 2015 grundlagde jeg en af landets stærkeste esportsforeninger, Sørby Esport, og var fra 2017 – 2020 i spidsen for esport i de danske idrætsforeninger hos DGI.

I dag holder jeg stadig foredrag om min vej ud af misbruget, og er ansvarlig for esport og gaming hos Dansk Firmaidrætsforbund, hvor jeg rådgiver foreninger, uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser og kommuner, som gerne vil lære, hvordan de kan skabe og udvikle meningsfulde esportsaktiviteter.

Privat bor jeg sammen med Lea. Vi mødte hinanden i 2012, blev gift i 2020 og vi er forældre til Laura (f.2016) og Mille (f.2018). At jeg skulle bo i et hus, blive gift og få børn,  samt have et godt og fast job, med skønne kollegaer – havde jeg aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, forventet.

Rejsen har været vild, og den fortsætter.

At opdage mine styrker

Martin Fritzen - foredrag om misbrug
Martin Fritzen
Martin Fritzen foredrag om misbrug

Clara, elevrådsformand, Nørresundby Gymnasium

…”Fra elevrådets side er vi ovenud imponerede over dit foredrag. Det var personligt og ærligt. Du var i stand til at lægge kortene på ordet og fortælle konsekvenserne af dit stofmisbrug uden at skjule noget. Derfor vil vi sige stort tak for du ville komme. Jeg har også været ude at snakke med de andre i elever på skolen og også de var meget tilfredse med dit foredrag. Særligt nævnes din ærlighed og måde at fremføre foredraget på i et normalt “nede på jorden” tonelege. Eleverne følte sig “trygge” ved dig da du virkede 100 % sandfærdig”

Foredrag om alkohol, pille & stofmisbrug

Fra Narkoman til Rollemodel – Sådan overvandt jeg 13 års stofmisbrug

Fra 1995-2009 var jeg dybt afhængig af rusmidler. Da misbruget var på sit højeste, indtog jeg hver dag en giftig blanding af 40-60 piller, hash, alkohol, amfetamin og kokain. Jeg var så langt ude, at jeg – uden skrupler – løj over for og stjal fra min familie. Jeg stjal fra min arbejdsplads og blev fyret. Jeg blev anholdt, jeg mistede alt og var ved at dø flere gange.

Julie Enevold, Zealand Business College Næstved

“Martin er en fantastisk foredragsholder! Jeg havde spurgt Martin om han ville komme i forbindelse med et skoleprojekt, hvilket han gerne ville. Rørende og tankevækkende historie han har bag sig. Spændende og dragende er han at høre på.”

Ny, opdateret version af bogen udgivet i 2021

Fra narkoman til rollemodel

Få en gratis smagsprøve på bogen

Fra 1995-2009 var jeg dybt afhængig af rusmidler. Da misbruget var på sit højeste, indtog jeg hver dag en giftig blanding af 40-60 piller, hash, alkohol, amfetamin og kokain. Jeg var så langt ude, at jeg – uden skrupler – løj over for og stjal fra min familie. Jeg stjal fra min arbejdsplads og blev fyret. Jeg blev anholdt, jeg mistede alt og var ved at dø flere gange. Læs og oplev min levende fortælling, hvor jeg afslører, hvordan en simpel hovedpine startede mit misbrug og hvordan jeg brugte fire forsøg og flere år på at kæmpe mig tilbage til livet.

DBC lektørudtalelse juni 2021: “En åbenhjertig og ærlig beretning om et liv på total deroute og om omsider at finde styrke og hjælp til at overvinde afhængigheden.”

Blog og artikler

Go to Top